Kruidencursus

Helende Planten uit de natuur

marjolein dijk
bloemenoogst
olie
kamilledrogen
Kaasjeskr.
MadeliefjeK

Kruidencursus

Kruiden, geuren, kleuren, zoemen, groeien, wortelen, leven. Dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van de kruiden


Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, bomen en struiken niet alleen voor onze voeding maar ook als we ziek geworden zijn of ter voorkoming van ziekte. Inmiddels weten we vaak niet meer wat we uit de natuur kunnen oogsten en zijn we vergeten hoe we de planten kunnen gebruiken. In deze cursus ga je dit weer leren.


We volgen de loop van de seizoenen. Elke bijeenkomst (één keer in de maand op vrijdag, zaterdag of zondag) staan we stil bij de maand waarin we ons bevinden en bespreken we drie of vier planten die je in die tijd van het jaar kunt oogsten en/of die goed voor je zijn om te gebruiken.  In de cursus krijg je vooral in de ochtend veel informatie. 's Middags gaan we de tuin en/of de uiterwaarden in en maken we een wandeling. Zo zie je hoe en waar de planten groeien en leer je over hun verschijningsvorm. Zodat je vertrouwen krijgt om ze ook zelf te gaan oogsten en te gaan gebruiken. 


Uiteraard gaan we ook een aantal kruidenproducten maken, kruiden oogsten en kruiden proeven.  Bij elke bijeenkomst ontvang je op papier de informatie over de planten en over de maand. De planten worden naar aanleiding van de volgende onderwerpen besproken; groeiwijze, historie, inhoudsstoffen, signatuur,  thema, geneeskracht, oogst en gebruik.

met de seizoenen mee

De kosten voor deze kruidencursus, 12 cursusdagen 1x in de maand, bedraagt 660 euro voor het jaar en mag in 3 x 220 euro betaald worden.


Dit is inclusief informatieboekjes, materialen voor de kruidenproducten en elke maand een soepje die je tussen de middag kunt nuttigen. We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 15.00/16.00 uur.


Start kruidencursus:


januari 2021


graag een mailtje voor opgave of meer informatie


Wat kun je nadat je de kruidencursus gevolgd hebt:


je hebt kennis van meer dan 40 medicinale planten,

je weet planten toe te passen voor je eigen gezondheid en eventueel voor je naasten,

je kunt je beter verbinden met de seizoenen,

je kunt planten in de natuur herkennen en weet hoe ze te oogsten,

je kunt kruidenproducten maken en krijgt lekkere recepten mee,

je hebt feeling gekregen met het contact maken met planten en hun geneeskracht,


je kunt jezelf gezond houden met helende planten uit de natuur!

wilg   kleefkruid   hondsroos   paardenbloem   cichorei   sint janskruid   smeerwortel   madelief   vogelmuur   berk   lavendel   grove den   vlier 


 goudsbloem     kaasjeskruid   brandnetel    wilde peen   tijm   vrouwenmantel    herderstasje    duizendblad   hazelaar   klaproos   witte dovenetel


  kamille   weegbree   meidoorn    varkensgras   beuk   paardenkastanje    rode bosbes    lijsterbes    guldenroede    bijvoet    komkommerkruid

Helende Planten uit de natuurMarjoleine Dijk

Contact


Adres:

Kleine Veerweg 25A 8016 PA Zwolle


Email:

info@helendeplanten.nl


Tel:

06 104 99 876

Kruiden & Gezondheid


De natuur beleven


Praktijk Heelkruid


Workshops, wandelingen en lezingen


Kruidencursus met de seizoenen mee


Copyright © All Rights Reserved