Kruidencursus
juni oogst
daslookwandeling
oregano bergvreugd
kruidenproducten
bloemenoogst
kamilledrogen
olie
linde oogst

Kruidencursus

Kruiden, geuren, kleuren, zoemen, groeien, wortelen, leven. Dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van de kruiden


Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, bomen en struiken niet alleen voor onze voeding maar ook als we ziek geworden zijn of ter voorkoming van ziekte. Inmiddels weten we vaak niet meer wat we uit de natuur kunnen oogsten en zijn we vergeten hoe we de planten kunnen gebruiken. In deze cursus ga je dit weer leren.


Van april tot en met september krijg je een keer in de maand les, in kleine groepjes.  We staan stil bij de maand waarin we ons bevinden en we bespreken vier planten die je in die tijd van het jaar kunt oogsten en/of die goed voor je zijn om te gebruiken. In de cursus krijg je vooral in de ochtend veel informatie. 's Middags gaan we de tuin en/of de uiterwaarden in en maken we een wandeling. Zo zie je hoe en waar de planten groeien en leer je over hun verschijningsvorm. Zodat je vertrouwen krijgt om ze ook zelf te gaan oogsten en te gaan gebruiken. 


Uiteraard gaan we ook een aantal kruidenproducten maken, kruiden oogsten en kruiden proeven.  Bij elke bijeenkomst ontvang je op papier de informatie over de planten en over de maand. De planten worden naar aanleiding van de volgende onderwerpen besproken; groeiwijze, historie, inhoudsstoffen, signatuur,  innerlijk gemoed, geneeskracht, oogst en gebruik.

met de seizoenen mee

De kruidencursus vind plaats op een zaterdag of zondag, 1x in de maand. We beginnen om 10.00 uur en eindigen tussen 15.00/16.00 uur. Je kunt je opgeven voor de cursus in 2023 startend in de maand april

op zaterdag of zondagKosten; 6x een cursusdag voor €372,- 


je betaald voor elke cursusdag 62 euro. Deze maak je over voordat de cursusdag begint.


Dit is inclusief informatieboekjes, materialen voor de kruidenproducten en een soepje die je tussen de middag kunt nuttigen.graag een mailtje voor opgave of meer informatieWat kun je nadat je de kruidencursus gevolgd hebt:


  • je hebt kennis van meer dan 25 medicinale planten,
  • je weet planten toe te passen voor je eigen gezondheid en eventueel voor je naasten,
  • je kunt je beter verbinden met de seizoenen,
  • je kunt planten in de natuur herkennen en weet hoe ze te oogsten,
  • je kunt kruidenproducten maken en krijgt lekkere recepten mee,
  • je hebt feeling gekregen met het contact maken met de planten en hun geneeskracht, kortom


je kunt jezelf gezond houden met helende planten uit de natuur!