Activiteiten

Workshop Vrouwenkruiden

Zondag 20 november

Op deze dag leer je welke planten geschikt zijn om te gebruiken voor klachten met betrekking tot het hormoonsysteem. De maandelijks terugkerende kwalen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Hoofdpijn, krampen in je buik, zware menstruatie, opgezette borsten, je humeur dat daalt, vocht vast houden, enz. zijn veel gehoorde klachten. Ook mbt  klachten van de overgang kunnen planten zeer ondersteunend en helpend zijn om het dalende oestrogeen op te vangen.  Samen met een gezonde levensstijl kunnen planten een mooie aanvulling zijn in je gezondheid!


En het mooie is dat een aantal van deze planten gewoon in de natuur te vinden zijn. Ik laat je zien welke en wat je er van kan oogsten. Als je het nog lastig vind om zelf te oogsten dan zijn de planten ook te bestellen in een winkel of internet.


De planten die we bespreken zijn ook alle een baarmoedertonicum, dat betekent dat ze de baarmoeder ondersteunen in haar functie, haar voeden en haar kunnen herstellen. We hebben het o.a. over de maandelijkse cyclus, oestrogeen(dominatie), progesteron, voeding, pms, de overgang en natuurlijk de vrouwenplanten!


We bespreken de planten, we gaan er een aantal van proeven, we maken twee kruidenproducten en de info van de dag krijg je op papier mee naar huis. 


De kosten voor deze workshop: 55 euro p.p.


Deze workshop is ook leuk samen met je vriendinnen/zussen/collega's!

een dag om aandacht te schenken aan je vrouw-zijn