Activiteiten

Helende Planten uit de natuur

*Nieuw* Flora & Fabeldagen

Flora & Fabel 5 daagse

in het oude IJssel en Landgoederen Landschap

 

Door Marjoleine Dijk en Thera Tromp Meesters

 

 

Wortel                         -           Aarden

Stengel en blad        -           Groeikracht

Bloem                         -           Bloeien

Zaad en Vrucht        -           Rijpen en Oogsten

Loslaten                    -           TransformatieVijf dagen over planten, struiken, bomen en hun geneeskracht. Vijf dagen over jezelf ontmoeten in de natuur, in een tekening, in een bloem. Heb je zin om mee te doen?

 

 

Flora, Marjoleine vertelt: ik ga je meenemen in de bijzondere wereld van de kruiden. Geneeskrachtige planten kun je inzetten voor je gezondheid en ik zal je vertellen over hun helende eigenschappen. Je kunt planten gebruiken voor fysieke klachten, maar planten dragen ook andere boodschappen in zich. We starten met het thema ‘wortel’. Goed geaard en geworteld zijn is een voorwaarde om zelfverzekerd het leven in te stappen. Op de eerste Flora & Fabel cursusdag behandelen we drie planten die ons helpen aarden, en dit doen zij allen net op een andere manier.

 

Fabel, Thera vertelt: ik lees je een sprookje voor dat aansluit bij het thema. Sprookjes bevatten verborgen lagen en deze oeroude wijsheid kan je veel leren over jezelf.  Je gaat een intuïtieve tekening over het sprookje maken: wat jij jezelf nog niet bewust bent, dat weet je tekenhand al wèl. Wat leeft er bij jou ondergronds? Wat wil naar boven komen? Het is wonderlijk hoe goed een tekening je dat duidelijk maakt. En ook hoe leuk het is om te doen. Het is helemaal niet nodig dat je goed kunt tekenen, juist uit klad-tekeningen komen de mooiste dingen naar voren.


Dagprogramma thema 'Aarden'

09.30 uur        Inloop, koffie en thee

10.00 uur        Start, inleiding

10.45 uur        Bezoek Landgoed Schellerberg

12.45 uur        Lunch, soep met broodjes

13.30 uur        3 aarde-planten

15.00 uur        thee en sprookje + tekenen

16.15 uur        bespreking tekeningen

17.00 uur        Afsluiting

 

Kosten en praktische info

De startdatum voor deze cursus wordt nog bepaald

De kosten voor een Flora & Fabeldag is €65,- p.p. inclusief lunch en informatieboekjes (doe je alle 5 de dagen mee? Dan betaal je €300,-)

 

De cursusdagen vinden plaats in de kruidentuin van IJsselzicht, Kleine veerweg 25A te Zwolle. Gelieve met de fiets te komen. Mocht je met de auto komen, graag aangeven bij je aanmelding.

Website van Thera TrompMeesters; theratrompmeesters.nl

Wandelingen

De natuur brengt gezondheid


 Vanuit IJsselzicht maken we een wandeling, bijvoorbeeld over de dijk naar het Engelse werk, of richting Hattem met het pontje. We staan ter plekke stil bij de planten die van oorsprong een medicinale werking kennen. Je zult verbaasd staan hoeveel planten er groeien die we kunnen gebruiken. Ik vertel over de geschiedenis van de plant en wat we er nu van weten. Ook geef ik aan welk deel je van de plant kunt gebruiken als bijvoorbeeld thee of in bepaalde gerechten en welke toepassingen er nog meer zijn. We beginnen met een kop koffie of kruidenthee met wat lekkers. Duur +/- 2,5 uur, kosten 15 euro p.p. Minimaal 4 deelnemers. De wandelingen worden van maart tot september georganiseerd.

Wil je samen met mij een workshop/kruidendag samenstellen of wil je een kruidenlezing op locatie?

Neem contact met mij op over de mogelijkheden.

Helende Planten uit de natuurMarjoleine Dijk

Contact


Adres:

Kleine Veerweg 25A 8016 PA Zwolle


Email:

info@helendeplanten.nl


Tel:

06 104 99 876

Kruiden & Gezondheid


De natuur beleven


Praktijk Heelkruid


Workshops, wandelingen en lezingen


Kruidencursus met de seizoenen mee


Copyright © All Rights Reserved