Praktijk Heelkruid

Helende Planten uit de natuur

Praktijk Heelkruid


Kruidenconsult

Kun jij ook zo genieten van bloemen die je onderweg tegenkomt of van de gekochte bloem in je vaas? Bloemen, bomen, de natuur, het doet iets met ons. Niet voor niets zoekt ieder van ons af en toe of met regelmaat de natuur op. Denk aan de vele fietsers, wandelaars, joggers, de boottochten/waterskiërs op het water, we kunnen niet zonder! En gelukkig maar want de natuur maakt de mens gezond. Of eigenlijk zijn wij natuur; we zijn uit dezelfde bouwstoffen gemaakt. En denk ook aan al die fijne wandelingen die je in de natuur maakt; het verlaagt de stress-stoffen in je lichaam, je doet zuurstof op, je lichaam wordt goed doorbloed en door het zonlicht doe je vitamine D op. 


Een heel aantal planten die om ons heen groeien kennen een specifieke geneeskracht. Na honderden jaren ervaring en deels door wetenschappelijk onderzoek weten we welke plant inzetbaar is bij welke (lichamelijke) klacht. In een consult komt de juiste plant naar voren die het beste bij jou past.


Je hebt bijvoorbeeld menstruatieklachten en vaak last van je maag, dan kan vrouwenmantel bij je passen omdat je ook zachtaardig bent en moeite hebt om jezelf neer te zetten. Of wellicht pas de verwarmende rozemarijn beter bij je, omdat je ook sombere gevoelens hebt en niet goed weet wat te doen.


In het consult wordt duidelijk welke plant het meeste bij jou past. Deze plant ga je dan regelmatig innemen als tinctuur (druppels in een glas water) of als thee (als je een echte thee liefhebber bent). Je klacht zou naar ongeveer twee maanden moeten verminderen, het ligt eraan hoe lang je de klacht al hebt. Na een eerste consult plannen we nog een tweede in, om te kijken hoe het gaat en of het voldoende werkt.


Het is belangrijk dat je eerst naar je huisarts geweest bent voor een juiste diagnose van je klachten. Gebruik je medicijnen? Dan zijn medicinale planten soms niet geschikt.


Kosten

Twee kruidenconsulten met voetreflexplus ontspanningsmassage; 40 euro per keer

Voetreflexplus Ontspanningsmassage

Onze voeten zijn de dragers van ons lichaam en via de voet staan we in verbinding met de aarde. Onder- en bovenop de voet bevinden zich allerlei reflexzones. Een reflexzone is een gebiedje op de voet die correspondeert met een ander gedeelte van je lichaam.

 

Bij een ontspanningsmassage kom je, meestal, tot rust en beland je meer in je gevoel. Door aanraking wordt het zelf genezend vermogen gestimuleerd en het werkt preventief tegen ziekte. Voetreflexmassage vitaliseert lichaam en geest. Wat kun je verwachten na een ontspanningsmassage?


  • Een prettig ontspannen gevoel in lichaam en geest
  • Een aangenaam rustig gevoel in je hoofd
  • Soms kunnen klachten eerst verergeren of oude klachten terugkomen, maar deze verdwijnen ook weer
  • Je herkent je emoties beter
  • Je stemming is verbeterd
  • Je bent energieker

 

Het lijstje is zeker niet compleet, zo helpt voetreflexmassage bv ook bij pijnverlichting en chronische ziektes.

 

Wil je ook graag kennismaken met voetreflexologie en een ontspanningsmassage ontvangen?

Dat kan, aangezien ik in opleiding ben zijn de kosten voor een ontspanningsmassage laag;


Kosten Voetreflexplus Onstpanningsmassage 25 euroduur; 45 min waarvan max. ½ uur massage.

We beginnen met een kopje thee en een voetenbadje!Marjoleine

Na de opleiding culturele en maatschappelijk vorming gevolgd te hebben en werkzaam te zijn in de kinderpsychiatrie mist ik iets. Ik zocht naar een cursus of opleiding en ik vond de kruidenvakopleiding. Vanaf de eerste dag voelde ik dat dit helemaal bij mij paste en vond ik voldoening. Inmiddels heb ik een tuin met allerlei geneeskrachtige planten, geef ik in een cursus door welke planten je voor je gezondheid kunt gebruiken, geef ik lezingen en workshops. Het afgelopen jaar heb ik het certificaat Medische basis kennis behaald en ben ik gestart met de opleiding voetreflexologie-plus.


Helende Planten uit de natuurMarjoleine Dijk

Contact


Adres:

Kleine Veerweg 25A 8016 PA Zwolle


Email:

info@helendeplanten.nl


Tel:

06 104 99 876

Kruiden & Gezondheid


De natuur beleven


Praktijk Heelkruid


Workshops, wandelingen en lezingen


Kruidencursus met de seizoenen mee


Copyright © All Rights Reserved