Praktijk Heelkruid

Praktijk Heelkruid

Gezondheid via de natuurlijke weg - kruidentherapie & voetreflexmassage+


In mijn praktijk kan ik je helpen met specifieke gezondheidsklachten. Doormiddel van voetmassage's en het inzetten van planten kunnen je klachten verminderen of verholpen worden.


Door het masseren van de voeten kom je ten eerste in ontspanning. En dat is belangrijk want je lichaam heeft dat nodig om tot verandering te kunnen komen. Er worden bv stoffen zoals oxitocine aangemaakt, 'het knuffel- anti stresshormoon', en het maakt endorfinen vrij, dat maakt dat je minder pijn ervaart en je stemming verbeterd wordt.


Door specifieke gebieden op de voet en het onderbeen te masseren kunnen specifieke klachten verbeterd worden.


Door bepaalde planten/kruiden in te zetten die bij jou passen, wordt je lichaam gevoed of er wordt de juiste reiniging op gang gezet. Door planten in te zetten krijgt het lichaam en de geest de juiste stimulans voor verandering. Denk aan planten in te nemen als druppels in water of uitwendig als fijne zalven. Voor een bepaalde klacht zijn meerdere kruiden inzetbaar. Na een gesprek kies ik de juiste plant voor je uit.


Behandelingen

Als je ziek geworden bent, of een lastige, pijnlijke klacht ontwikkeld hebt, is mijn eigen ervaring dat aandacht daaraan geven, de eerste stap naar heling is. Aandacht hebben voor jezelf en datgeen wat je opgelopen hebt. Terwijl je denkt dat je opeens een zere knie hebt of een hoofdpijn die steeds vaker terugkomt kan het zo zijn dat er al langere tijd iets opgebouwd is in je lichaam.


Via een massage van de voeten, waarbij gericht gemasseerd wordt op reflexzones die corresponderen met organen, wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Doordat het lichaam tot rust komt en er gericht gewerkt wordt aan je klacht zul je verbeteringen gaan merken. Mijn opleiding Voetreflexologie+ heeft zowel de Westerse als Chinese geneeskunde als uitgangspunt, er wordt een combinatie gemaakt van deze twee zienswijzen.


Het inzetten van planten/kruiden kan gezondheid brengen voor je lichaam en geest. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten uit de natuur, we hebben er een grote verbintenis mee. Planten werken zacht maar krachtig in op ons lichaam, meestal zonder vervelende bijwerkingen te geven. In een consult bespreken we je klachten en kies ik de juiste plant voor jou uit. Deze neem je dan in als tinctuur (druppels in een glas water), of als je een echte theeliefhebber bent, als thee. Het ligt ook aan de klacht die je hebt. De tincturen bevatten de hele plant, met allerlei inhoudsstoffen, er worden geen verdunningen gebruikt.


De behandelingen zijn nog niet vergoedbaar maar ik ben wel aangesloten bij het CAT, een beroepsvereniging voor complementaire zorg. Lees hier meer voor regelgeving en mijn privacy.


Het is belangrijk dat als je een klacht hebt, je eerst naar je huisarts bent gegaan voor een juiste diagnose en dan bepaald hoe je je klacht verholpen wilt hebben. 


Deze complementaire zorg vervangt de reguliere geneeskunde niet. Als je medicijnen gebruikt kan het zijn dat fytotherapie/kruidengeneeskunde niet ingezet kan worden. 


Kosten

Kruidenconsult 60 euro

Voetreflexologie+ behandeling 45 euro

Combinatie kruiden en voetreflex; gericht werken aan uw klacht 50 euro per keer, reeks van 6 behandelingen


Over mij

Na mijn opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en werkzaam te zijn in de kinderpsychiatrie heb ik ongeveer tien jaar geleden mijn diploma behaald voor de kruidenvakopleiding. Ik ben in het gelukkige bezit van een grote tuin waar ik allerlei medicinale planten verzamel. In 2019 heb ik mijn medische basiskennis behaald en ik zit nu in het derde jaar van de voetreflexplus opleiding van Total Health. In deze opleiding leer ik de Westerse geneeswijzen en de Chinese geneeswijzen. 


Welkom in praktijk Heelkruid!