Praktijk Heelkruid

Helende Planten uit de natuur

Praktijk Heelkruid

Een plant is een levend systeem binnen een groter systeem. Hij staat met de wortels in de aarde, verovert zijn plek naast andere planten en communiceert met andere planten. Hij neemt regenwater en zonnestralen op    en wordt bezocht door allerlei insecten.  Elke plant heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Het sneeuwklokje bewaart voeding in het knolletje, roos neemt direct voeding op uit de aarde. Brandnetel ontzuurt de grond en Tijm verbruikt veel  voeding uit de aarde. De een heeft zijn weg moeten vinden tussen andere grote  planten, de ander heeft volledig de ruimte gekregen of genomen.


Zoals het met een plant gaat, zo gaat het ook met  ons. Wie je bent van nature, in welke omgeving je bent opgegroeid en hoe je daar mee om bent gegaan maakt dat je bent wie je nu bent.


In het consult ga ik met jou een aantal vragen bij  langs zoals welke klachten je in het verleden hebt gehad, hoe jij je nu lichamelijk voelt, wat je voedingspatroon is en   - bijvoorbeeld - waar je  ontspanning in vindt.    Het gevoelsleven en het lichaam  staan beide centraal in het consult.  Uiteindelijk geef ik je advies over het kruid dat je in zou kunnen nemen; soms in de vorm van druppels op alcoholbasis, en soms als thee, als je een echte theedrinker bent.


Planten kennen weinig bijwerkingen en worden doorgaans goed opgenomen door het lichaam. Aan welke klachten kun je denken waarbij kruidentherapie ingezet kan worden; vocht vast houden, terug komende (blaas-) ontstekingen, obstipatie, prostaat klachten, maagpijn, menstruatie klachten, hoog choleterol, (terugkomende) verharde lymfeklieren, lage of hoge bloeddruk, etc.


Het is  belangrijk dat je eerst naar de huisarts bent geweest voor een juiste diagnose en daarna kun je bepalen op welke manier je je klacht wilt verhelpen.

Als je medicijnen gebruikt kan het  zijn dat kruiden niet geschikt zijn.Een consult duurt ongeveer anderhalf uur en kost 60 euro.

Helende Planten uit de natuurMarjoleine Dijk

ContactAdres:

Kleine Veerweg 25A 8016 PA Zwolle


Email:

info@helendeplanten.nl


Tel:

06 104 99 876

Kruiden & Gezondheid


De natuur beleven


Praktijk Heelkruid


Workshops, wandelingen en lezingen


Kruidencursus met de seizoenen mee


Copyright © All Rights Reserved